VIDEP1
Hem » Välkommen till Köping – succén fortsätter

Välkommen till Köping – succén fortsätter

by Svenska Fire

Välkommen till Köping, den lilla tätorten med de stora namnen. Volvo, Hästens och Sandvik? Nej, vi menar förstås ortens stjärnor Linda Hammar, Frasse Pettersson, Tobbe Jonsson med flera – de som verkligen satt Köping på kartan. Under 2022 släpptes andra säsongen av dokumentärserien Välkommen till Köping. Är du osäker på vad programmet handlar om? Läs vidare!

Snabbfakta om serien Välkommen till Köping

HuvudrollerLinda Hammar (50 år), Frans ”Frasse” Pettersson (53 år), Torbjörn ”Tobbe” Jonsson (61 år), Mats Halvarsson (50 år) m.fl.
GenreDokumentär
PremiärÅr 2020
Visas påTv: Kanal 5, stream: Dplay
Antal säsonger2
FöregångareI en annan del av Köping (2007–2017), 4 säsonger

Det började med I en annan del av Köping

Det hela började 2007 med dokumentärserien I en annan del av Köping. Där fick vi följa med in till ett gruppboende för personer med funktionsvariationer. Det var något nytt och annorlunda för Tv-Sverige, som tog emot serien med öppna hjärtan. I serien gavs en inblick som väldigt få tidigare haft i hur liv med andra sorters utmaningar kan se ut. 

Kanske var det så att serien stod ut i myllret av reality-såpor om unga människor, alkohol, fest och bråk. Kanske saknade svenska folket variation, något djupare, något mer betydelsefullt i tv-rutan. Oavsett varför blev serien med dess karaktärer hyllad och fortsatte i totalt fyra säsonger.

Efter en paus kom Välkommen till Köping 

Några år hann gå innan tittarnas längtan och efterfrågan uppfylldes. Den nya serien Välkommen till Köping hade premiär 2020. Åter var då Linda, Frasse, Tobbe och Mats i sällskap med bröderna bowling, Alexander och Jonte, Sofia och Åke i tv-rutan. Saknades från den tidigare produktionen gjorde bland andra Micke.

Vad handlar Välkommen till Köping om?

Vi får följa med in i dessa människors liv och ta del av alltifrån kärlek och lycka till utmaningar och sorg. På många sätt är deras liv inte annorlunda än någon annans. De längtar efter en käresta eller käraste, åker på utflykter, spelar spel och dansar. De visar tittarna vänskap och kärlek och bjuder på sig själva och på skratt. 

Om du inte sett kändisarna från Köping och vill dra på smilbanden kan följande klipp vara värda att söka fram:

  • Ihopklipp av när Tobbe svär
  • När Tobbe sätter på sig en hatt i butiken och skrattar innerligt
  • Ihopklipp av när deltagarna delar med sig av sina tankar om kärlek
  • När Frasse ska köpa present till Jonte men vill ha allt själv 
  • När Åke ger Mats råd på bowlingbanan
  • När Linda gör sig fin för kärleken.

Detta är bara ett litet urval av hjärtliga stunder som Köpingborna delat med sig av genom åren. 

Vad har hänt i Välkommen till Köping 2022?

I säsong 2 möttes tittarna av den sorgliga nyheten att Lindas fästman Lars-Åke dött. Många var de tittare som sände henne kondoleanser och stöd. I flera avsnitt genom åren har paret delat med sig av sin kärleksrelation. Sorgen i att förlora sin partner är något alla kan känna empati för. 

Utan att spoila för mycket kan också nämnas några muntrare händelser från andra säsongen. Mats försöker ta reda på Sofies ringstorlek och har ett knep för detta. Jonte vill börja dejta och får såklart råd från kärlekscoachen Åke. Kompisarna får känna på livet som riddare, och det firas halloween. 

När börjar Välkommen till Köping säsong tre?

Vet vi om det kommer fler avsnitt med allas våra favoriter? Publiken ropar redan efter mer, och många frågar sig när säsong tre av serien släpps. Det tycks inte vara bestämt vilken dag, men det har ryktats om att det blir 2023.

I ett TikTok-inlägg i september 2022 berättade Alexander Engström om att inspelningen faktiskt pågick. Är du en av dem som längtar är det helt enkelt bara att hålla ut lite till.

Du kanske också gillar