Hem » Sam Skarsgård – den okända brodern

Sam Skarsgård – den okända brodern

by Svenska Fire

Få har missat att klanen Skarsgård består av flertalet berömdheter. Kanske är patriarken, Stellan Skarsgård, den mesta kända i familjen. Med många filmklassiker i bagaget har han lyst klart på filmstjärne-himlen länge. Många av Stellans barn har gått i hans spår, men inte alla. Vad gör till exempel sonen Sam Skarsgård?

Snabbfakta om Sam Skarsgård

Namn: Sam Skarsgård
Född:1982
Yrke:Läkare
Civilstånd:Gift

Sam Skarsgård valde en annan bana än sina syskon 

För barnen Skarsgård kantades barndomen av skådespeleri. Pappa Stellan Skarsgård använde inte sällan sina egna barn som motskådespelare i sina filmer, alternativt som statister. Hemma hade Stellan dessutom många barn att välja på – hela sex stycken kom till i Stellan Skarsgårds äktenskap med läkaren My Skarsgård. Sonen Alexander Skarsgård föddes först. Därefter kom:

  • Gustaf
  • Sam
  • Bill
  • Eija
  • Valter

Efter att äktenskapet med My tog slut gifte Stellan om sig med Megan Everett och fick ytterligare två barn – sönerna Kolbjörn och Ossian. 

Flera av Stellan Skarsgårds barn valde att slå in på samma bana som sin pappa. Mest känd har kanske den äldste sonen Alexander Skarsgård blivit. Alexander har synts i storfilmer som Tarzan och Battleship samt haft betydande roller i serier som True blood och Big little lies. Skådespelaryrket fångade även Gustaf, Bill och Valter.

Sam däremot valde samma yrke som sin mamma och blev läkare, men om detta står det inte mycket skrivet på Wikipedia. I intervjuer har Sam Skarsgård berättat att han tidigt fascinerades mer av läkaryrket än av skådespeleriyrket och att han aldrig ens hade en tanke på att bli skådis. Även inom läkarvärlden håller dig Sam anonym och talar inte om huruvida han arbetar på SÖS, Karolinska eller något annat sjukhus. Detta till trots har faktiskt även Sam Skarsgård synts på vita duken. I filmen ”Jim och piraterna” spelar han, kanske föga förvånande, mot ingen mindre än sin egen pappa, Stellan Skarsgård. I övrigt har Sam inte lagt sitt fokus på filmer.

Därför blev Sam Skarsgård läkare

Att Sam Skarsgård upplevde läkaryrket som något väldigt intressant redan tidigt hade kanske att göra med hans mammas arbete som just läkare. Mamman, My Skarsgård, följde ofta med pappan Stellan Skarsgård på hans många resor som skådespelare, men själv hade hon hjärtat inom medicinvärlden.

Senare kom My Skarsgård dock att bli känd för annat än just sin karriär som läkare. Efter ett cancerbesked i slutet av 90-talet fastnade My i ett alkoholberoende som höll på att kosta henne livet. Efter många år blev hon till slut kvitt sitt beroende och utbildade sig till alkohol- och drogterapeut. Och kanske kan denna upplevelse ha spätt på Sam Skarsgårds önskan att bidra till folks hälsa och välmående. 

Sam Skarsgårds bröder hyllar Sams yrkesval

Under pandemin arbetade Sam Skarsgård på IVA, och där tog han hand om människor som blivit väldigt sjuka av coronaviruset. Personalen på IVA fick arbeta långa skift under pandemin, men detta var inte något som skrämde Sam Skarsgård.

Sams bröder Alexander och Bill uppmärksammade sin brors arbete i en artikel 2021. Där framhöll bröderna sin mammas och brors insatser som läkare och menade att deras yrkesval var värda att hyllas. Att Sam hjälper folk i nöd står inte på IMDb. Alexander och Bill uttryckte också i artikeln sin vördnad för att Sam till vardags räddar liv på sitt jobb, något bröderna menade var på många sätt mer betydande än deras egna skådespelarinsatser. 

Har man tur kan man hitta bilder på Sam Skarsgård

Även i sitt privatliv har Sam Skarsgård gått den mer privata vägen. Ibland har dock Sam Skarsgård ställt upp på bilder med sina mer kända syskon samt sin välkända pappa Stellan. Vid premiären av Utvandrarna, där storebrorsan Gustaf spelar en av huvudrollerna, gick Sam Skarsgård med på att posera med sina bröder Valter, Bill och den tidigare nämnde Gustaf.

I bildbanker går Sam Skarsgård att hitta på bilder med sina bröder i färd med att gå och se fotbollslaget Hammarby. Att Sam, i likhet med sina mer kända syskon, är en stor Bajen-supporter går det inte att ta miste på. 

Sam Skarsgård är gift med Sanna 

Sam Skarsgård ägnar inte all sin vakna tid åt sitt arbete som läkare. Sedan flera år har Sam Skarsgård flickvän, som numera är hans äkta maka. Sams Skarsgårds fru heter Sanna Skarsgård.

Även hon håller sig långt från rampljuset. Några bilder från Sam Skarsgårds bröllop går inte att finna, men Sanna har dock dykt upp tillsammans med sin man när någon av hennes svågrar haft premiär hemma i Stockholm. 

Du kanske också gillar