WOMEN 2
Hem » Stort intresse för Svenska Powerkvinnor

Stort intresse för Svenska Powerkvinnor

by Svenska Fire

Har man sett en series trailer har man sett allt? Nej så enkelt är det förstås  inte. När det gäller serien Svenska Powerkvinnor får man mycket mer bara yta och flärd. Man får komma nära några av landets mest framgångsrika kändiskvinnor och följa dem i både jobb och privatliv. 

Snabbfakta om Svenska Powerkvinnor

DeltagareKeyyo, Laila Bagge, Antonija Mandir, Camilla Läckberg och Mouna Esmailzadeh
Antal säsonger2 säsonger
Sänds påTv3, Viaplay
ProgramSvenskt underhållningsprogram

Kända kvinnors liv skildras i TV-serie

Redan i seriens intro känner tittarna igen dem. Alla vet att de är framgångsrika, men vill man lära känna dem lite bättre och kanske få en mer nyanserad bild, kan man slå på Svenska Powerkvinnor. Det är en serie som setts av många och som omskrivits i bland annat DN. Serien har fem deltagare som presenteras här. 

Kristina Keyyo Petrushina  

Kristina Keyyo Petrushina föddes i Omsk i Ryssland. Omsk ligger norr om Kazakstan och här växte Keyyo upp fram till åtta års ålder. Då gick flyttlasset till Sverige och familjen hamnade i Smedjebacken i Dalarna. Där fick Keyyo lära sig svenska och gå i skolan. Efter grundskolan valde hon att gå samhällsvetenskaplig linje på Sigrid Rudebecks Gymnasium i Göteborg. 

Redan i tioårsåldern började Keyyo videoblogga och hon fick snart fler och fler följare på Youtube. Hon har alltid arbetat med humor och har lätt att nå en ung publik. På senare tid uppskattas hon stort över generationsgränserna, särskilt efter sin medverkan i lekprogrammet Bäst i Test.

Camilla Läckberg 

Jean Edith Camilla Läckberg Sköld är en svensk succéförfattare och entreprenör. Hon har skrivit mängder av böcker som översatts till flera språk och hennes genrer är krim, barnböcker, kokböcker och noveller. 

Camilla Läckberg kommer ursprungligen från orten Fjällbacka i Bohusläns skärgård och hon är utbildad till civilekonom. Hon är känd som en skicklig författare och har från start varit noga med att själv ha makten över sina böcker och sitt varumärke. 

Hon har tilldelats SKTFs pris som årets författare 2005 samt fått Folkets litteraturpris 2006. Camilla Läckberg är gift med Simon Sköld och de har tillsammans dottern Polly, född 2016. Från äktenskapet med Martin Melin har hon sonen Charlie och med Micke Eriksson har hon två vuxna barn, Wille och Meja. 

Antonija Mandir 

Antonija Mandir föddes 1995 i Skillingaryd och är en svensk influerare. Hon medverkade i Ex on the Beach 2017 och startade en egen Youtubekanal samma år. Denna kända kvinna har rötter i Kroatien och är en familjekär person. En av hennes mest omtyckta Youtubevideos är den där hon betalar av sin pappas alla lån och skulder.
Antonija Mandir har hundratusentals följare på sociala medier och hennes målgrupp är ungdomar och unga vuxna. Hon driver tre olika företag och de är alla aktiebolag. Mandir Media AB, Antonija Mandir AB och Mandir Properties AB. 

Laila Bagge 

Laila Natali Bagge är född 1972 och har en lång kändiskarriär bakom sig. Hon är radiopratare på Rix FM men har även jobbat med musik. Hon är sångerska, manager, låtskrivare och influerare. Tillsammans med sin partner Korosh Kananian har hon tagit fram hudvårdsprodukter som de säljer under namnet Kolai. 

Laila Bagge har sonen Liam Pitts från en relation med amerikanen Mason Pitts och tillsammans med Niclas Wahlgren har hon också ett barn, Kit Wahlgren.

Mouna Esmailzadeh 

Mouna Esmailzadeh Ingerslev är mest känd som Doktor Mouna. Hon är född 1980 i Teheran, Iran och är läkare, neuroforskare och entreprenör. 

Efter sina första levnadsår i Iran flydde Mouna och hennes familj till Turkiet för att sedan ta sig vidare till Sverige och Stockholm. Mouna Esmaeilzadeh har gått musikgymnasium och utbildade sig senare till läkare vid Karolinska institutet. Hon har även en magisterexamen från Oslo universitet.
Känd för allmänheten blev Mouna Esmaeilzadeh efter sin medverkan Nyhetsmorgon på TV4 där hon är en återkommande gäst. Hon diskuterar gärna framtida sjukvård och hur man kan utveckla vården med hjälp av digitalisering och artificiell intelligens. 

Mer svenska powerkvinnor i rutan? 

Den som inte får nog av Svenska Powerkvinnor och redan sett säsong 1 och säsong 2 kan trösta sig med att suget efter säsong 3 verkar stort även hos andra. Stream och linjär TV gynnas av kända ansikten och den fråga som alla vill ha svar på, vad är en powerkvinna egentligen, tål att funderas på under några avsnitt till.

Du kanske också gillar