Det nuvarande brittiska kungahuset, ätten Windsor, har en förmåga att uppnå hög ålder. Det gäller dock inte prinsessan Margaret grevinna av Snowdon som dog endast 71 år gammal år 2002 till följd av en stroke. Som jämförelse kan nämnas att hennes syster, Storbritanniens drottning fram till 2022, blev 96 år gammal.

Prinsessan Margaret grevinna av Snowdon var född 1930 och hade redan när hon var 23 år försökt att gifta sig med en brittisk officer i flygvapnet. Hennes tilltänkta var inte adlig och var dessutom en frånskild man. Det här orsakade ett stort rabalder i Storbritannien och till slut fick de två avstå från att gifta sig. Hon gifte sig senare med fotografen Antony Charles Robert Armstrong-Jones 1960. De skiljde sig i slutet av 1970-talet.

Ett resande liv

Prinsessan Margaret grevinna av Snowdon var storrökare hela sitt liv. Det här ledde till att hon bland annat fick problem med lungorna. Med tiden ganska stora problem. Det, i sin tur, bidrog till att hon fick en rad slaganfall under de sista tio åren av sitt liv.

Innan dess hade hon dock tillbringat en stor del av sitt liv på resande fot. Framförallt älskade hon den Karibiska ön Mustique där hon tillbringat flera långa perioder.

Du kanske också gillar