Boxningsmatchen mellan Jake Paul vs Tyron Woodley gick av stapeln den 29 augusti 2021 i Ohio, USA. I maj samma år blev det bekräftat att den förre Youtubern Jake Paul skulle möta welterviktmästaren i Ultimate Fighting Championship (UFC) Tyron Woodley i Pauls hemstad i Cleveland, Ohio.

Resultatet i matchen Jake Paul vs Tyron Woodley

Jake Paul vann matchen den 29 augusti 2021, två domare dömde segern till Paul och en dömde segern till Woodley, det blev en så kallad ”split decision”. Woodley var inte nöjd och ville därför ha en revansch. Paul sa att om han tatuerar in ”I love Paul” så kör de en returmatch. Woodley skaffade tatueringen och en returmatch spelades 29 oktober 2021, även den vann Jake Paul.

Om Jake Paul

Jake Paul är en amerikansk tv-personlighet och dessutom en professionell boxare. Pauls boxningskarriär började när han 2018 slog Deji Olatunji i en amatörmatch. Efter det vann han matcher på löpande band och blev till slut en erkänt professionell boxare.

Om Tyron Woodley

Tyron Woodley är en amerikansk MMA-utövare där han spelade för organisationen Ultimate Fighting Championship (UFC) under 2013-2021. År 2016-2021 blev han dessutom mästare i weltervikt, vilket är en maxvikt på 77,1 kg. I februari 2009 började Woodley sin professionella karriär inom MMA mot Steve Schnider, där han vann matchen.

Du kanske också gillar