HAVANA1
Hem » Hotell Havanna – närmare än Kuba

Hotell Havanna – närmare än Kuba

by Svenska Fire

Hotel Havanna är ett badhotell beläget i Varberg. Hotellet har ett populärt kubanskt tema. Tanken med temat är att man ska blanda Varbergs kurortstradition med det varma Kuba och Havanna. Här finns även spa, restaurang och konferenslokaler. Man kan också boka in sig på en romprovning. Adressen till hotellet är Krabbes väg 4, 432 52 Varberg. 

Korta fakta om Hotell Havanna:

Fullständigt namnHotell Havanna
Känt förBadhotell med kubanskt tema i Varberg.
Öppnades2013

Hotell Havanna i Varberg – historia

Havanna Hotel öppnades 2013. Området hade dock en gedigen och anrik historia redan innan dess. Rydboholms semesterhem låg till exempel här en gång i tiden. Där kunde textilarbetare från Rydboholmsbolaget i Viskafors komma för att njuta av bad och avkoppling. Detta efter att vanliga arbetare fick rätt till två veckors semester år 1938. På 40-talet kom dessutom många skadade finska soldater hit.

Vandrarhemmet Skeppsgården låg även här i många år och det var bland annat där som Ulf Lundell skrev låten Rialto från skivan Den vassa eggen. Från och med 2013 ligger Hotell Havanna Varberg Sweden här, ett badhotell med kubanskt tema. 

Hotell Havanna restaurang

Hotell Havanna har en ombonad restaurang där både större och mindre sällskap kan äta. Deras rätter beskriver de själva som enkla men gjorda på förstklassiga råvaror. Restaurangens meny är inspirerad av det karibiska köket. Ibland hålls det även evenemang i restaurangen, exempelvis julbord, romprovning, nyårsmiddag eller cigarrprovning. Köket har öppet varje dag mellan kl 18 till 22. 

Hotell Havanna bad & spa

På Hotell Havanna finns det även ett spa som kallas Hotell Havanna bad & spa. Även detta bad är inspirerat av Kuba och dessutom av författaren Ernest Hemingway. På spa:t finns bland annat pool, bubbelbad, fotbad, ångbastu, torrbastu och ångbad. De erbjuder även flera behandlingar, bland annat dessa: 

  • Varm oljemassage. En avslappnande massage på 60 minuter. 
  • Aromadröm. En behandling med eteriska oljor. Finns som 60 minuter, 30 minuter och 40 minuter. 
  • Klassisk djupgående massage. Djup massage som även den finns som 60 minuter, 30 minuter och 40 minuter. 
  • Torrmassage. En helkroppsmassage som utförs med sidenvantar. 
  • Heta stenar. En behandling med hjälp av heta stenar som ska vara rogivande. 
  • Uppfriskande kur. En mer energigivande massage för ansikte, nacke, dekolletage och hårbotten. 
  • Fot- och underbensmassage. En behandling för fot och underben. Tar 40 minuter. 
  • Ansiktsbehandling. En behandling för ansiktet som finns på 40 och 60 minuter. 

Det finns dessutom flera spapaket att välja mellan. Endast bad; bad och frukost, samt bad och lunch. 

Hotell Havanna konferens

På Hotell Havanna finns det flera konferensmöjligheter. Det finns fem konferenslokaler i olika storlekar. Bland annat Capablanca, Teofilo, Sotomayor, Romrummet och Tornet. Salarna ska passa till både större och mindre sällskap och när man är klar för dagen är det många som väljer att promenera på Varbergs strandpromenad.

Hotell Havanna – hotellet

Hotell Havanna har 40 relativt nybyggda rum. Rummen är inredda med ekmöbler som är specialdesignade för Hotell Havanna. På väggarna hänger tavlor som ägaren till hotellet själv handlat på Kuba. 

Hotell Havanna evenemang

Hotell Havanna anordnar en hel del evenemang. Bland annat har hotellet en egen löprunda som heter Havanna 5K. Den startar vid hotellet, vidare över Hästhagabergets naturområde, ner till Lilla appelviken och det gamla kustsanatoriet, följer kusten och Strandpromenaden från Subbe fyr till Ankarets badplats och avslutar i hotellets egen trädgård. Dessutom har de en bokklubb, romprovning och cigarrprovning. 

Hotell Havanna ska inte förväxlas med Hotel Saratoga Havana

När man söker efter information om Hotell Havanna så kan det hända att man får träffar på ett annat hotell som har ett liknande namn, nämligen Hotel Saratoga Havana. Hotel Saratoga Havana är ett art deco-hotell som ligger i utkanten av gamla Havanna. Det byggdes 1880 som lagerbyggnader men byggdes om 1933 till hotell. Den 6 maj 2022 inträffade en gasexplosion på hotellet som ledde till att 47 människor dog.

Du kanske också gillar