Children's Room
Hem » Garbo and friends har allt för de minsta

Garbo and friends har allt för de minsta

by Svenska Fire

Garbo and friends är ett märke skapat i Sverige som idag säljs över stora delar av hela världen. De fokuserar på hållbara och stilmedvetna produkter för de allra minsta i familjen, och har allt från sängkläder och filtar till leksaker och badkläder. Dessutom gör de medvetna val när det kommer till produktion. Läs vidare för att få reda på mer om det populära märket.

Snabbfakta om Garbo and friends

GrundareSusann Karlsson Nemirovsky
Grundades2012
Baserat i Stockholm
SäljerKläder, produkter och hemtextil med fokus på små barn

Personen bakom Garbo and friends populära påslakan

Susann Karlsson Nemirovsky studerade på Bergh School of Communication när hon startade Garbo and friends som ett sidoprojekt till utbildningen. När hon examinerades fick hon jobb på en reklambyrå, och då lades projektet med företaget åt sidan.

2012, efter ett och ett halvt år på reklambyrån, var det en vän som sa åt Susann att hon skulle våga satsa på Garbo and friends då hon hade funderat på det så länge. Hon sa därför upp sig och lanserade märket på en mässa i Paris under sommaren 2012. 

Själv säger hon att grundtanken med märket är att produkterna ska vara klassiska och kunna ärvas i flera generationer. Tanken med företaget är att skapa inredning till hela barnrummet, och sedan starten har hon utöver att vara grundare också varit creative director på Garbo and friends.

I Garbo and friends kollektion finns spjälskydd och babynest

Precis som Susann Karlsson Nemirovsky hade tänkt så erbjuder företaget idag inredning till barnrummet, även om det stora fokuset ligger på textilier. På hemsidan och hos återförsäljare går det att hitta massvis med produkter i olika mönster. 

Alla mönster återkommer på flera produkter så att du ska kunna matcha hela rummet, och ett par av de populära mönstren kallas för rosemary och clover. Mönstren är inspirerade av naturen och på hemsidan kan man läsa mer om inspirationen till de handmålade mönstren.

Garbo and friends har ett brett utbud med många produkter inom kategorier som:

  • Sängkläder till spjälsängar, enkelsängar och dubbelsängar
  • Andra saker för sovande bebisar, som spjälsängsskydd, babynest och sovpåsar
  • Filtar med olika funktioner och material, som företagets populära muslinfilt
  • Kläder till barn i olika storlekar
  • Produkter som är användbara vid bad av små och stora barn
  • Leksaker
  • Skötbäddar och tillbehör

Garbo and friends har sammarbetat med Kuling

Garbo and friends har också samarbetat med ett annat svenskt designföretag som heter Kuling. Kuling jobbar med att skapa kläder för barn, med fokus på utomhusaktiviteter i olika väder. De har kläder anpassade för sol, regn och kyla. 

Tillsammans skapade de två populära märkena en klädkollektion 2021. Kollektionen innehöll kläder för sommar och vår som är anpassade för aktiva barn. Kulings kunskap om bra material och Garbo and friends förmåga att skapa stilfulla mönster gav ett resultat med både funktionella och vackra kläder.

Rea på Garbo and friends går att hitta på flera ställen

Om du nu är intresserad av att köpa en gosig filt eller vackra lakan till dina eller andras barn kan du såklart vända dig till Garbo and friends egen hemsida. Det är däremot långt ifrån det enda alternativet. Garbo and friends har över 200 återförsäljare, och därför är det lätt att hitta andra hemsidor och fysiska butiker som säljer produkterna.

Om du letar efter varor från Garbo and friends på rea kan du alltså vidga din blick, för sannolikheten är stor att någon av återförsäljarna har det du söker. Dessutom spelar det ingen roll var du befinner dig eftersom företaget har återförsäljare över hela världen.

Många av återförsäljarna finns såklart i Sverige, men de är också spridda över stora delar av Europa. Utöver det går det också att hitta återförsäljare i bland annat Kanada, USA, Kuwait och Israel. Dessutom skickar Garbo and friends själva internationella ordrar. Geografin bör alltså inte vara ett problem om du år ute efter dessa fina produkter.

Du kanske också gillar