Hem » En narcissist knäcker man inte i första taget

En narcissist knäcker man inte i första taget

by Svenska Fire

Narcissist är jämförbart med egoist, för han sätter sig själv i första rummet och har dålig empati gentemot andra. En narcissist tycker inte synd om dig om du blir ledsen och bryr sig inte om ifall du blir sårad. Däremot kan han spela sådana känslor och har lärt sig att manipulera folk. Narcissister har svar på allt och medger sällan sina fel. Tvärtom vill de inge dig känslan att det är ditt fel att de är så bryska och tvära. 

Den roliga och generösa narcissisten förändras

Till en början är narcissisten översvallande mot dig med beröm, charm och gåvor. Du är det bästa som har hänt den personen, och du tror att du har kommit till himlen. Men efter en tid förändras beteendet. Du ska klä dig på ett annat vis, göra på ett annat sätt. När släpper narcissisten taget? Troligen aldrig. Hur får man narcissisten att förstå? Det går tyvärr inte. Narcissisten är expert på att få andra att känna sig misslyckade. 

Hur provocerar man en narcissist?

Uppriktigt sagt är framtidsutsikterna dåliga. Inte ens den mest glada, starka och positiva människa rår på en narcissist i längden. Det hjälper inte att bråka. Har du starka nerver kan du spela gås, och låta det rinna av dig. Men att leva med en narcissistisk man innebär slitningar, och är du det minsta känslig är det bäst att fly fältet så fort du har förstått vem du har att göra med. 

Är chefen narcissist?

Det är ännu svårare att knäcka en narcissist som är överordnad, för han har mer makt över dig. En brysk order eller en nedsabling från chefen är svårt att komma till rätta med, för allt är ju så att säga ditt eget fel. Du är för känslig, du har missuppfattat allt, du anklagar honom på felaktiga grunder etc. Troligtvis har många anställda redan slutat där. Det borde du också göra. 

Finns det något som knäcker en narcissist?

För att genomskåda en narcissist ser man personens behov av att vara bäst, beundrad och mäktig. Du kan angripa hans svaga sidor på ett försåtligt sätt och antyda att det är något fel på honom. En mycket effektiv metod är att titta allvarligt på narcissisten, säga hans namn och tillägga: Men hur MÅR du egentligen? Då skärper personen sig lite och försöker vara trevlig och charmig, i alla fall i några dagar.

Du kanske också gillar