En av våra mest folkkära artister Pernilla Andersson har producerat låten [Koltrast vid haväng] som slagit in sig på P4’s A-lista. Andersson har hunnit med att göra inte mindre än åtta studioalbum och två livealbum sedan hennes debut 1999. Tack vare hennes stora kreativitet och mångsidighet är hon en av de mest respekterade artisterna på den svenska popscenen.

”Det sitter en koltrast vid havet”

Under de senaste åren har Pernilla Andersson samlat material till hennes nyaste album, Samma dag som Elvis. På det här albumet finns inte mindre än fyra jättehitar som alla ligger på P4’s A-lista och legat kvar under flera månader. Den här bedriften är väldigt ovanlig, det är inte många artister som gjort det här.

Albumet släpptes den 27/8 2021 och fick sitt namn eftersom Elvis och Pernilla Anderssons pappa gick bort på samma dag. Dock med 43 års mellanrum.

Utöver [Koltrast vid haväng] hittar vi även Anderssons tolkning på Ulf Lundells hit Lit de parade. Precis som vanligt skriver, arrangerar och producerar Pernilla Andersson all musik på egen hand. Spelar gör hon med sina favoritmusiker.

Det här är alltså Anderssons åttonde studioalbum, det återstår att se om hon kommer bli grammisnominerad återigen för det här albumet.

Det sitter en koltrast vid havet

Det sitter en koltrast vid havet

Du kanske också gillar