SECRET
Hem » Anders Jensen – vem är han?

Anders Jensen – vem är han?

by Svenska Fire

Vid en sökning på namnet Anders Jensen visar det sig att det finns flera framgångsrika män med det namnet. En av de mer omskrivna är den Anders Jensen som är gift med sångerskan Charlotte Perrelli, men hans namne går alltså att hitta på flera håll både i Sverige och i våra grannländer.

Snabbfakta om namnet Anders Jensen

Anders ursprung?Anders är ett nordiskt mansnamn, en variant av det grekiska namnet Andreas.
Anders betydelse?Anders/Andreas betyder man, människa, den manliga.
Jensens ursprung?Jensen är ett namn med norskt och danskt ursprung. 
Jensens betydelse?Jensen betyder Jens son.

Anders Jensen igenkänd genom sin fru

Den Anders Jensen vi börjar med är född 1977 och gift med Charlotte Perrelli, en av Sveriges mest kända sångerskor. Från den dagen de officiellt blev ett par fick han också vänja sig vid att vara en offentlig person. Helt ovan vid kändisskapet var han dock inte. Han var tidigare gift med tv-profilen Suzanne Sjögren, som han har dottern Izabella med.


När Anders träffade Charlotte låg han i skilsmässa med Suzanne. Charlotte å sin sida var inställd på att leva ensam. Fyra år tidigare hade hennes dåvarande make, Nicola Perrelli, varit otrogen mot henne. Sedan dess hade Charlotte varit försiktig med sina känslor och var inställd på att leva ensam. När Anders Jensen kontaktade henne på Facebook var det därför först efter viss tvekan hon svarade. Men det ena ledde till det andra och de blev ett par. De träffades 2012 och tre år senare var de gifta.

Anders Jensen och hans roll som familjefar

Anders Jensen och Charlotte Perrelli har tillsammans två söner, födda 2013 respektive 2018. Från tidigare förhållanden har Charlotte två söner och Anders en dotter. Paret har varit öppna med att de haft svårigheter att få barn. Innan deras första gemensamma son föddes drabbades Charlotte av ett missfall. Efter att deras första son Adrian fötts fortsatte problemen. Efter tio missfall gav de till slut upp hoppet om ett till barn. Då plötsligt vände det och Anders och Charlotte blev föräldrar igen. Adrian blev vid 5 års ålder storebror till Alvin.

Charlotte har i media sagt att hon tycker Anders är en bra förebild för deras barn. Han gör allt i hemmet, hushållsarbete varvat med mer traditionellt manliga sysslor. Eftersom Charlotte varit ensamstående mamma i flera år är hon också van att hugga tag i det som behövde fixas hemma. Hon ser det som en styrka att de suddar ut vad som är manligt och kvinnligt.

Anders Jensen har en stor förmögenhet

Ekonomiskt sett har Anders Jensen och Charlotte Perrelli sitt på det torra. Deras villa i Djursholm är värderad till nästan 50 miljoner kronor. De har också ett hus i Marbella och ett i Åre.

Genom sitt jobb som vd på Ryds bilglas kan Anders Jensen plocka ut en rejäl lön. År 2020 hade Anders Jensen, enligt uppgifter från Skatteverket, en fastställd förvärvsinkomst på 2 934 795 kronor. Han hade också ett rejält överskott av kapital: 107,9 miljoner kronor.


Charlotte har också skaffat sig en stor förmögenhet. År 2019 tog hon ut drygt drygt 184 000 kronor i månadslön. Hon har också tre bolag som omsätter miljoner. Av dessa är två bolag kopplade till hennes artistverksamhet. De omsatte 1 125 000 kronor respektive 1 799 000 kronor under 2019. Sedan driver Charlotte och Anders också tillsammans ett aktiebolag som jobbar med förvaltning och uthyrning av fastigheter. Under 2019 hade deras bolag en omsättning på 6 242 000 kronor. 

Anders Jensen – fler som lystrar till namnet

I Danmark är Jensen det vanligaste efternamnet och det finns ett antal danskar som heter Anders Jensen. Exempelvis jobbar en man vid namn Anders Bo Jensen som handelsansvarig vid Israels ambassad i Köpenhamn. Några andra män vid namn Anders Jensen som kommer upp vid en googling på namnet är Anders Ytrup Jensen, Anders Enger Jensen och Anders Thomas Jensen.


Anders Ytrup Jensen, född 1969, är vd och koncernchef för Viaplay Group AB, tidigare Nordic Entertainment Group AB (NENT Group). Anders Enger Jensen är en norsk musiker som gör elektronisk musik. Han har bland annat gett ut låten DiscoVision och albumen Retro grooves vol. 1, 2 och 3. Anders Thomas Jensen, född 1972, är en dansk manusförfattare och filmregissör. Hans filmer i urval:

 • I Kina käkar dom hundar (1999)
 • Mifunes sista sång (1999)
 • Blinkande lyktor (2000)
 • Älskar dig för evigt (2002)
 • De gröna slaktarna (2003)
 • Bröder (2004)
 • Adams äpplen (2005)
 • Hämnden (2010)
 • Bröllop i Italien (2012)
 • The Salvation (2014)
 • The Dark Tower (2017)

Du kanske också gillar