I mars månad 2022 dödade en 18 årig man två lärare på sin skola Malmö Latin. Den åtalade och numera dömda ungdomen sade sig inte ha valt ut just de specifika lärarna. Attackerna av brottsoffren var enligt gärningsmannen en slump.

Mannen hade under en period mått psykiskt dåligt och på grund av vissa händelser i hans liv triggades mordplanerna igång. Han valde ut verktyg hemma: en hammare, täljkniv, yxa och en kökskniv. Därefter tog han med sig dem i en ryggsäck och tog sig till skolan.

Flashback 18 åring Malmö Latin

På forumet Flashback uppstår det diskussionstrådar nästan omgående efter den här typen av händelser. Så även den här gången. Inledningsvis bestod tråden av mängder med spekulationer om vad som kunde ligga bakom dådet.

När rättegången drog igång var några medlemmar inte sena med att hämta ut information från Malmö Tingsrätt om fallet. Där framgick att 18 åringen var ute efter att begå ett så grovt brott som möjligt så att han själv skulle bli skjuten av polisen. Åklagaren redogjorde även för att 18 åringen innan dådet letat information på nätet om skolattacker.

Tråden på Flashback är i skrivande stund fortfarande aktiv och handlar om den överklagan som den åtalade nu gjort.

Du kanske också gillar