Tjäna, Spara, Slösa(!?) och Investera > Personliga ekonomiska mål

Hur firar ni uppnådda mål?

(1/2) > >>

Mumrik:
Jag har just nått en målnivå i mitt sparande som känns kul och kanske värd att fira. Fast samtidigt är det ju bara ett trappsteg mot nästa nivå. Kan inte komma på riktigt på vilket sätt jag skall fira.

Firar ni uppnådda mål (jämna 100k, 1M, flera miljoner, slagit index med 1/10/100%, utdelningsmål) på något sätt? Eller är det bara strävan framåt som gäller?

Jag skulle tycka det var lite kul att sätta upp mål som ”utdelningen motsvarar matkontot/hyran” eller jämna 10% mot summan jag behöver för att vara FIREd. Kanske funderar jag lite på det och bestämmer mig för några mål att sträva mot.

Ekonomitankar:
Otroligt dålig på att fira. Men räknar ibland ut vår % i frihet.  Hur mycket av den inkomst vi behöver får vi in från passiva inkomster? Målet är såklart att det ska öka sakta men säkert.

mrFIRE:
Samma här, är otroligt dålig på att fira! Känner att jag inte riktigt har nått tillräckligt långt i min/vår resa för att det skall vara motiverat, men så kanske man alltid känner?  :-X

Frilosofen:
Är också dålig på att fira då det ofta kostar  :P

Men har som ett litet delmål att få upp portföljen till en halv miljon när jag fyller år i februari, 185.000 kvar ungefär. Då ska jag se till att fira lite grann!

Mumrik:

--- Citat från: Frilosofen skrivet 17 augusti 2018 kl. 10:22:39 ---Är också dålig på att fira då det ofta kostar  :P

Men har som ett litet delmål att få upp portföljen till en halv miljon när jag fyller år i februari, 185.000 kvar ungefär. Då ska jag se till att fira lite grann!

--- Slut citat ---

Heja, heja!

Man kan ju fira med att t ex laga en mycket omsorgsfull middag med lite dyrare råvaror istället för stt gå ut på restaurang, t ex.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion