Men går det ut på att vara maniskt snål? Att till varje pris äta så billigt som möjligt?
Vi har dyrt matkonto, men det är något vi prioriterar. Sen kanske take-away mat inte funkar flera dagar i veckan, vi äter mest hemlagat från grunden. Men färdiga micro-lådor och lite konservburkar finns alltid hemma.
Nej, det handlar inte om att vara ”maniskt snål” och äta så billigt som möjligt ”till varje pris”. Om det var mitt första inlägg din kommentar handlade om så rörde min reaktion snarare det faktum att jag just blåst mer än 20% av min totala månadsmatbudget på en veckas ganska onyttig lunchsnabbmat som jag inte är van att äta. Endast på grund av osmidigheten i att jobba på annna ort, vara trött och inte ha tillgång till eget kök.
Jag kan göra fem-tio portioner mat för samma kostnad som en lunch ute. Att sänka en måltidskostnad till 10% av priset man tidigare betalat (och dessutom sannolikt hälsosammare) ser jag inte som maniskt snålt, snarare riktigt smart.
Jag prioriterar också mat. Genom att laga mycket mat själv så blir jag duktig på det, vilket gör att jag äter godare mat än de som inte kan laga mat och dessutom billigare. God och bra mat måste inte vara dyr.
