Tjäna, Spara, Slösa(!?) och Investera > Personliga ekonomiska mål

FIRE kohort 2025-2026

<< < (2/4) > >>

Ekonomitankar:
Sitter med mina excelark ofta och lägger in siffror och gör olika utfall. Längtar till frihet!

Vår plan är att inte bara leva på utdelningar, utan också värdeökning. Så för oss är det en kombination av dessa två som ska försörja oss.
Enligt alla utfall i excelarket kommer vi vara fria 2025.

Mumrik:
Urk! April har varit en tung månad. En onödig utgift på ett par tusen (borttappade/stulna saker), inköp av dyra grejer som kanske inte var så nödvänliga (kläder och böcker framför allt) och så dessutom måste jag fortfarande köpa resorna inför sommarens semester (kanske 7k inalles, har en grej på g som jag sett fram emot länge). Jobbrelaterade utgifter som jag inte borde (men måste) stå för själv på närmare 8k. En karensdag. 

Denna månad gjorde jag ett litet börsklipp på 6000 (litet företag som gick upp 50% innan det avnoterades, yay!), men det är ju direkt återinvesterat. Lite utdelning i slutet av mars (Castellum) men det är ju också återinvesterat. Portföljen har stigit 5% men det tänker jag verkligen inte lita på håller i sig och jag har heller inga planer på att ta hem vinsten.

Efter ett vad (!) så köpte jag lotter för 500 kr (moraliskt förfall! Vad skulle mamma säga!) i EuroJackpot och har vunnit 80 kr hittills. Funderar om det är början på att bli speltorsk (jag har sett folk gå under av sånt här).

Ibland tror jag att jag räknat så väldigt konservativt när jag tänker 2025-26 FIRED, men månader som denna tänker jag att jag bara borde släppa tyglarna och ge upp. (Men det kommer jag förstås inte att göra!)  :P :P

Mumrik:
Kul att så många andra ligger på 2025-26 också förresten! Hoppas vi fortsätter på rätt kurs, alltså inte som mitt april...  :P

slumpen509:
Hej på er,

2026 låter som en rimlig tidplan även för mig.
Har sparat mycket under de senaste 8 åren , dock nästan utan avkastning, då jag varit för feg för börsen.
Det var dumt men det finns alltid tid att lära sig av sina misstag. Nu planerar jag omsätta räntesparandet över tid till börsen samt all framtida spar i börsen med blandning av indexfonder och aktier.
Jag slänger in en uppdatering med hur det går om några år

Ekonomitankar:

--- Citat från: mrFIRE skrivet  3 april 2018 kl. 21:00:55 ---Härligt initiativ! Hoppas fler hakar på!
Själv så ligger jag i lä, prognosen ligger nånstans kring 2035...men för att vara positiv så innebär det ändå en ungefärlig halvering av min av staten resterande föreslagna påtvingade arbetstid =)

--- Slut citat ---

Och det är väl inte så illa direkt!!

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida

Gå till fullversion