Författare Ämne: mr och ms FIRE personliga ekonomiska mål  (läst 1412 gånger)

mrFIRE

  • Global moderator
  • Seniormedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 265
    • Visa profil
mr och ms FIRE personliga ekonomiska mål
« skrivet: 15 mars 2018 kl. 07:53:23 »
Hej!

Vi är mr och ms FIRE och vi är två vanliga medelsvenssons i en medelstor stad med två medelinkomster.
Vårt personliga ekonomiska mål är att över tid spara ca 10 000 /mån i familjen och investera dessa i ett helautomatiskt sparande i främst indexfonder. 10 000 ?! Tänker vissa. Det är ju oändligt mycket pengar och andra tänker säkert att det är ett för klent mål. Oavsett vad man har för referenser så är det i alla fall vårt mål och vi förväntar oss att det skall hålla över tid, även om det t.ex. kommer barn. Vilket det nu är på väg!  :)

Sparandet innebär att vi skulle kunna pensionera oss runt 50-årsdagen och aldrig mer behöva arbeta efter det om vi inte vill.
Och även här tänker vissa. 50 !? Det är ju inte en tidig pension. Men i förhållande till statens rekommenderade lösning på pension vid 69-70, så blir det en halvering av tiden vi måste jobba. HALVERING! Och det utan att vi behöver anstränga oss speciellt mycket. Vi bor idag i en nästan helt sprillans ny lägenhet, vi har en alldeles för fin bil(endast 8 år gammal), vi äter och dricker gott och kan köpa de saker vi är i behov av. Vi är inga noviser i ämnet, men absolut inga experter heller och vi tror och tycker alla kan göra det här!

Önska oss gärna lycka till och kommentera gärna vårt mål!
« Senast ändrad: 17 mars 2018 kl. 07:51:06 av mrFIRE »