Tjäna, Spara, Slösa(!?) och Investera > Investera

Investera i hyresfastigheter ?

(1/2) > >>

mrFIRE:
Går det att investera i hyresfastigheter som privatperson i Sverige idag med tanke på hur bostadsmarknaden ser ut? Någon här som gör det eller har testat? Frågan är också vilka regioner det skulle funka i? I attraktiva områden är investeringskostnaden hög men uthyrningen lätt, i mindre attraktiva områden är investeringskostnaden lägre men kanske inte lika lätt att få uthyrt?

Farbror Fri:
Skulle tro att det går att göra en rätt bra affär på detta på mindre orter om man är långsiktig. Det är brist på bostäder att hyra i stora delar av landet och det är stora delar av "landsbygden" som inte avfolkas även om tillväxten inte är den samma som i storstäderna. Där vi bor i Leksand tillexempel är det ständig brist på hyresbostäder..både unga som inte vill/kan köpa och äldre som hellre hyr och slipper sköta om ett hus står på kö...

mrFIRE:
Kan nog ligga nått i det att det är ett mellanläge som behövs. Ok priser för att köpa, men där det ändå finns en efterfrågan att hyra. Främst mindre städer dit den riktiga bobubblan inte nått? Har du funderat på allvar att göra den typen av investering i Leksand?

k00lix:
Jag känner en fastighetsägare som alltid brukar fråga mig när vi träffas om jag köpt en fastighet än. Sist sa jag att nu är det alldeles för dyrt då priserna har stigit krafitgt även i Borås-området dom senaste åren. Då svarade han snabbt att fastigheter kommer alltid kännas dyra relativt ekonomin i samhället. För när fastigheterna går ner i pris så har du svårare att hyra ut.

På lång sikt kommer man alltid tjäna på att äga en hyresfastighet om man har rätt hyresintäkt. Det spelar ju ingen roll om fastigheten skulle minska i värde då man alltid får in mer i hyra än vad driftkostnaden ligger på.

Jag är väldigt sugen på att köpa en hyresfastighet framöver, har inte hittat rätt fastighet till lämpligt pris. Men nu har jag börjat inse att man kan troligtvis bygga nytt för nästan samma pengar som att köpa något sletet 70 tals hus med renoveringsbehov framöver. Är det någon som har räknat lite på när det är värt att bygga istället för att köpa?

Har någon gjort en fastighetsaffär som kan tipsa om saker man borde tänka på gällande själva affären i sig? Ska man starta ett aktiebolag eller köra privat? Jag har som målsättning att skaffa flera fastigheter men det är på väldigt lång sikt.

Ekonomitankar:
Här brukar man väl ha varje fastighet i ett eget AB? Dyr lagfartskostnad så man kommer förbi detta genom att inte köpa en fastighet utan ett bolag. DVS fastigheten byter inte ägare.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion