Författare Ämne: Syra/fermentera kål  (läst 175 gånger)

Trendsökaren

  • Nykomling
  • *
  • Antal inlägg: 23
    • Visa profil
Syra/fermentera kål
« skrivet: 6 augusti 2019 kl. 12:07:07 »
Det har numera skrivits en del ....


« Senast ändrad: 15 december 2019 kl. 10:33:32 av Trendsökaren »

Frilosofen

  • Juniormedlem
  • **
  • Antal inlägg: 86
    • Visa profil
SV: Syra/fermentera kål
« Svar #1 skrivet: 13 augusti 2019 kl. 08:50:26 »
Har lånat boken på bibblan tidigare och syrat lite i omgångar och då gjort främst kimchi och surkul. För närvarande är lagret tomt men sätter nog en ny laddning snart.

Ett problem med de där burkarna tycker jag, att när locket är stängt så pyser inte gasen ut utan det byggs upp ett ganska stort övertryck, så när jag lättar på snäppet så sprutar det ut vätska. Mindre trevligt. Har du något tips kring detta?