Nyliga inlägg

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Övrigt & Off topic / SV: Playing with FIRE: The Documentary
« Senaste inlägg av Ibland gör man rätt skrivet 18 november 2019 kl. 10:16:27 »
Nu är det dags för Sverigepremiär via Itunes och Vimeo. Imorgon 19/11 kan alla se den till en kostnad av cirkus 100 kronor.

https://www.iblandgormanratt.se/2019/11/dokumentar-playing-with-fire.html
22
Välkommen och börja här! / SV: Säg hej och presentera dig själv
« Senaste inlägg av Lotta skrivet 8 november 2019 kl. 20:39:22 »
Hej!
Jag har lite börjat från andra hållet.
Blev rejält sjuk och dysfunktionell i utmattning. Över en minut en fredagseftermiddag slutade det mesta att fungera i kropp och huvud. Sjukskriven i åtta månader (som jag inte har så mycket minne av) började jobba 25, 50, 75 % och sen upp till heltid. Har en fantastisk chef som förstod mer än mig vad jag råkat ut för och fick ändrade arbetsuppgifter som jag klarade av.

Alla tyckte att det gick så bra så bra, läkare, försäkringskassa och arbetsgivare var alla nöjda. Men inte jag. Orkade jobba, sen absolut inget mer.

Eftersom jag hade sparade pengar, skulle få vissa nya arbetsuppgifter som jag inte visste om jag skulle klara så bestämde jag mig för att hoppa av och ta tjänstledigt för att försöka komma tillbaka till livet.
Hade börjat kunna läsa igen och ”Ut ur ekorrhjulet” var precis rätt för mig då.

 Provade att köpa och sälja aktier och fick relativt lätt lättförtjänta pengar. Då började huvet mala kring om jag kanske inte behöver gå tillbaka till arbetet. Jag vet inte än. Men det här är mitt år då jag ska försöka komma på vad jag vill och förhoppningsvis på de pengar jag har att växa så jag kan leva på dem.

Kvinna, 55 år, två barn och två barnbarn. Gift och bor sen några år i ett stort men väldigt billigt renoveringsobjekt. Odlar lite. Småsnål av naturen, men älskar lyx och är ganska bra på bådadera

Håller på och lär mig en himla massa nytt om investeringar och spekulationer och det är så väsensskilt från mina tidigare intressen. Det är kul! Spela mobilspel eller gå in på Avanza - finns likheter, har nog blivit beroende
23
Välkommen och börja här! / SV: Säg hej och presentera dig själv!
« Senaste inlägg av Pinglan skrivet 16 oktober 2019 kl. 23:34:56 »
Hej!

Ny medlem här som älskar att prata FIRE men har få att göra det med så tycker det ska bli görsköj att få hänga här.

Vem är jag då?

Kvinna, 38år, sambo, två barn, hus i västsverige.
Generös snålis som hittade till Mr money mustache och blev såld. Har tänkt att bli FI inom 10 år genom att spara och investera. Har ett stort intresse för ekonomi men är usel på att lägga budget. Investerar alltid för mycket i början av månaden och får leva på sambon i slutet av månaden ::)

Har precis blivit intresserad av trädgård och ska försöka förvandla min för minimal kostnad. Jag hoppas även att vi ska kunna bli självförsörjande på grönsaker i framtiden. Hur häftigt vore inte det?24
Övrigt & Off topic / SV: FIRE träff Malmö 12 oktober
« Senaste inlägg av Ibland gör man rätt skrivet 14 oktober 2019 kl. 11:30:54 »
Nu är Camp FI Süd till ända.

Vi blev 40+ personer och i princip alla stannade kvar och diskuterade intensivt i de fyra timmar som vi hyrt lokalen. Otroligt att befinna sig i ett rum där alla vet vad man pratar om.

Fru EB har sammanfattat det kort här: https://efficientbadass.blogspot.com/2019/10/camp-fi-sud.html
25
Information & FAQ / SV: Förbättringsförslag
« Senaste inlägg av mrFIRE skrivet 8 oktober 2019 kl. 08:12:02 »
Hej på er. Aktiviteten här har gått ner och jag vill försynt fråga om MrFIRE+MrsFIRE fortfarande är kvar och administrerar sidan? Längesedan inlogg. Jag gillar forumet och speciellt eftersom man slipper sociala medier. Är gärna med och sprider ordet och försöker få mina bloggkollegor att göra detsamma. VIll dock bara veta att läsarna kommer till ett aktivt forum.

Hej!
Sedan tidigt i våras har vi varit tvungna att skära ner på allt som inte varit direkt livsnödvändigt detta har gjort att aktiviteten på forumet/bloggar varit nästan obefintligt. Förhoppningen har däremot hela tiden varit att det fortsätter leva här och har med glädje sett att det emellanåt tillkommit nya medlemmar och att det skrivs inlägg. Förhoppningen är också att vi skall hitta tid för att öka aktiviteten igen och det finns absolut inga planer på att stänga forumet. Bedömningen just nu är att forumet inte kräver allt för mycket admin utan klarar sig ändå men vi håller naturligtvis ett vakande öga på om det skulle behövas. Ni får naturligtvis hemskt gärna sprida ordet om forumet och vi tackar ödmjukast för omtanken!

Väl mött,
Mr & Mrs Fire

26
Information & FAQ / SV: Förbättringsförslag
« Senaste inlägg av Ekonomitankar skrivet 7 oktober 2019 kl. 13:46:55 »
Jag är ofta inne och tassar lite, men känns just nu ganska tomt. Skulle gärna hänga här mer om det var fler som uppskattade forumet
27
Investera / SV: Sell in may and stay away?
« Senaste inlägg av Solnamannen skrivet 6 oktober 2019 kl. 09:36:47 »
Sitter också på en hel del torrt krut, och lite väl mycket likvider med tanke på att Danske Invests fonder i Euro respektive Dollar håller på att likvideras. Någon som har några tips på vettiga alternativ? Vad som eftersöks är alltså en investering med låg korrelation mot aktiemarknaden, noterad i stabil(a) valutor och med låg avgift.
Du tänker "valutareserven", att ta fram vid kris?  ;D Hos Avanza kan du starta valutakonto i ett antal valutor, och litar man på Morgan Stanleys fortsatta existens så finns ju certifikatet Ava Guld. Det hela kommer med varningstexten: valuta på räntefria konton och guld (som inte heller ger ränta/avkastning) är över längre tid en hopplöst dålig position att sitta i. Det är en superb position att sitta i under väldigt speciella, korta perioder som i princip är omöjliga att förutspå när de kommer att dyka upp...

Jag har som sagt placerat ca 2/3 av mina pensionspengar i räntebärande och 1/3 i aktier. Tack vare att den räntebärande delen ligger tungt i euro och usd har jag 2019 fått uppemot 16% totalavkastning på pengarna sett i SEK (det sjukt bra utfallet med så låg formell risk säger något om vad som just nu händer i ekonomin). Jag allokerar ränta/aktier utifrån en modell. När modellen säger att någon i min ålder ska placera en betydande portion i räntebärande så lägger jag en betydande del av det i USD/EUR, med vetskapen att SEK är en skvalpvaluta - inte minst om tiderna blir lite mer kärva.
28
post-FIRE / SV: Personer i Sverige som gått i tidig "pension"
« Senaste inlägg av Solnamannen skrivet 6 oktober 2019 kl. 09:20:59 »
Min uppfattning är också att det är kontroversiellt att inte vilja/behöva arbeta. Märker de gånger jag börjat prata om FI/RE, eller bara den överkonsumtion vi sysslar med, att det är taggarna utåt direkt. Det är som personliga påhopp om man nämner sparande eller sluta jobba tidigare. Detta även hos mina nära vänner och inte bara vid ett fikabord på jobbet. Det är som att mina val och funderingar hotar eller utmanar deras livsval.
Instämmer helt i ovanstående. Jag menar att det stämmer in på 80-90% av människor jag stöter på. Jag ser ju inte framför mig att sluta jobba, men jobba med härliga saker som gör mig glad, där jag känner att jag kan tillföra verkligt värde, vara med och påverka, utveckla... Flexibla tider etc. Förutsatt det skulle jag kunna jobba till 70 års ålder. Så det är vad jag säger. "Nej, jag kommer arbeta länge, men du vet - något som är roligt med lite friare tider etc". Det landar betydligt bättre än att beskriva vad FIRE är.
29
Information & FAQ / SV: Förbättringsförslag
« Senaste inlägg av Ibland gör man rätt skrivet 3 oktober 2019 kl. 13:27:20 »
Hej på er. Aktiviteten här har gått ner och jag vill försynt fråga om MrFIRE+MrsFIRE fortfarande är kvar och administrerar sidan? Längesedan inlogg. Jag gillar forumet och speciellt eftersom man slipper sociala medier. Är gärna med och sprider ordet och försöker få mina bloggkollegor att göra detsamma. VIll dock bara veta att läsarna kommer till ett aktivt forum.
30
Övrigt & Off topic / SV: FIRE träff Malmö 12 oktober
« Senaste inlägg av Ibland gör man rätt skrivet 2 oktober 2019 kl. 14:41:54 »
Tack Trendsökaren.

Det hoppas jag med. Det är väldigt kul att träffa FIRE människor i verkligheten. Min erfarenhet är att det snabbt blir bra samtal och att man skalar bort mycket oväsentligt.
Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10