Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 3 ... 10
1
Privatekonomi / Tips Göteborg
« Senaste inlägg av Frilosofen skrivet 18 juli 2018 kl. 11:06:40 »
Då jag själv är baserad i rikets främsta stad Göteborg, vilket jag misstänker är fallet även för en del andra, tänkte jag att det vore trevligt att kunna utbyta tips av olika slag som gynnar oss snåljåpar. Jag tänker att alla tips, högt som lågt, passar in här.

Kan själv tipsa om en del guldkorn jag själv använder mig av regelbundet:

Heng Lih Food, Basargatan 5
Här köper jag regelbundet en del asiatiska varor, exempelvis kokosmjölk är billigare än på Willys och en del kryddor och annat finns inte i vanliga butiker. Möjligt att någon av de andra asiatiska livsmedelsbutikerna är ännu bättre (billigare) men det vet jag ärligt talat inte. Heng Lih Food ligger i princip på vägen hem från jobbet så mycket smidigt att kunna fylla ryggsäcken med x liter kokosmjölk vid behov. Dessutom mycket trevlig och hjälpsam ägare.

Landala Frukt och Grönt, Kapellplatsen
Ej att förväxla med Landala Frukthall, som förvissa också är ganska bra. Ibland lönar det sig att kolla båda för bästa möjliga pris. Men Landala Frukt och Grönt är ofta billigare, troligtvis extremt låg hyra då den är inhyrd i något som liknar en container. Finns en "Billiga Lådan" där allt kostar 5 kr, senast fyndade vi en hel påse med spetspaprikor! Som alla var nästan i toppskick. Ofta sänkt pris på varor som bör ätas inom de närmsta dagarna. Halva priset mot annars billiga Willys på en hel del varor.
2
Privatekonomi / SV: Resor - tips på poäng och rabatter i Sverige
« Senaste inlägg av Frilosofen skrivet 18 juli 2018 kl. 10:56:57 »

(...) resa till exempel till Svalbard eller Färöarna

Off Topic: res till Färöarna! Jag har varit där och vandrat. Riktigt toppen.

On topic: Jag har SAS Eurobonus Amex classic, mest för att det var gratis. Krångligt ibland med amex, men jag har så låga utgifter att inget dyrare kort riktigt passar. Samtidigt har jag lite större inköp planerade, resor och kanske en bil, så vem vet...

Fortsätter på OT och hoppas admin är förlåtande:

Jag har ännu ingen erfarenhet av att vandra mer än längre promenader, men är väldigt sugen! Skulle du säga att det är enkelt för en nybörjare att vandra på Färöarna?


3
Privatekonomi / SV: Excelmallar eftersökes
« Senaste inlägg av Frilosofen skrivet 16 juli 2018 kl. 09:02:37 »
Använder mig inte av en budget utan månadsvis uppföljning. Exempelvis mat vill jag hålla under 2500 kr/månad för oss två, men det är först vid summeringen av månaden jag ser om vi klarar det eller inte. Ofta har jag en viss känsla innan hur det ska gå.

Jag gillar inte tanken att sätta upp för strikta regler i form av en budget som sedan riskerar att brytas. Hellre har jag ett mål som jag strävar mot och klarar (bra!) eller misslyckas med (då anstränger jag mig extra nästa månad).

Kanske ett meningslöst inlägg för er Billy, men ett annat sätt att se på saken :)
4
Privatekonomi / SV: Excelmallar eftersökes
« Senaste inlägg av Ekonomitankar skrivet 15 juli 2018 kl. 22:03:01 »
Följer upp våra kostnader a al lyxfällan iexcel med rubriker som boende resor hästar mat övrigt.  Fyller i varje månad manuellt
5
Anställd, Entreprenörskap & sidoinkomster / SV: Heltid eller deltid?
« Senaste inlägg av Ekonomitankar skrivet 15 juli 2018 kl. 22:01:23 »
 Vi har valt lite annorlunda och har använt våra passiva inkomster till att gå ner i tid. Förhoppningsvis kan vi fortsätta minska arbetstiden sakta men säkert framöver varefter våra passiva inkomster ökar. Det är planen. Tills vi jobbar så mycket eller lite så vi är nöjda.
6
Anställd, Entreprenörskap & sidoinkomster / SV: Sidoinkomst fastigheter
« Senaste inlägg av Ekonomitankar skrivet 15 juli 2018 kl. 21:59:06 »
Exakt, förmånlig skatt på det än så länge. Kommer nog hyra ut ett hus till framöver vilket kommer öka våra passiva inkomster!
7
Personliga ekonomiska mål / SV: Hur firar ni uppnådda mål?
« Senaste inlägg av Ekonomitankar skrivet 15 juli 2018 kl. 21:56:31 »
Otroligt dålig på att fira. Men räknar ibland ut vår % i frihet.  Hur mycket av den inkomst vi behöver får vi in från passiva inkomster? Målet är såklart att det ska öka sakta men säkert.
8
Personliga ekonomiska mål / Höstens mål
« Senaste inlägg av Ekonomitankar skrivet 15 juli 2018 kl. 21:54:48 »
Mitt mål i höst är att vara ledig varje fredag. Jobba fyra ledig tre är planen.

Har ni några mål?
9
Filosofi & Personlig utveckling / SV: Rädslor, framtid och mål...
« Senaste inlägg av Ekonomitankar skrivet 15 juli 2018 kl. 21:51:34 »
Klokt skrivet, jobba med balansen mellan spara och njuta.
Jag jobbar på det hela tiden, vill både leva bra nu och njuta, men även spara och det är sjukt svårt för pengarna räcker inte till allt...
10
Övrigt & Off topic / SV: Sommar, semester och ledighet
« Senaste inlägg av Lagom av allt skrivet 13 juli 2018 kl. 22:22:23 »
Förändrar absolut en del jämfört med vardagen men håller det ändå inom extremt rimliga gränser. I år reser vi inom Sverige istället för utomlands, dels för att spara lite pengar men framförallt för att spara på miljön genom att undvika flygresor. Väljer smarta avgångar och billigt boende. Det är riktigt roligt att sikta på att maxa upplevelse per krona och miljöbelastning istället för att boka något glassigt och utsläppsgenererande för att vi kan.
Sidor: [1] 2 3 ... 10