Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ms Low Impact Life

Sidor: [1]
1
Privatekonomi / SV: Alldeles för högt matkonto varje månad
« skrivet: 2 juni 2018 kl. 09:15:29 »
Jag försöker också få ner våra matkostnader men med parametrarna att vi äter nästan allt ekologiskt inklusive kött och äter LCHF dvs låg kolhydratskost och då vi värderar hälsa otroligt högt kommer vi inte kompromissa på mat så det är lite knepigt. Men vi har lyckats få ner våra matkostnader från ca 6000kr per månad för två personer till ca 4000kr. Det vi gjort är:

handlar på stora willys (och ica om det är bra erbjudanden)
köper nästan uteslutande mat på erbjudanden och bunkrar upp när det är billigt (då det inte är det allt för ofta på ekologiska produkter)
vi brukar kolla erbjudandena på mataffärsapparna innan vi handlar så vi vet om det är nåt vi ska åka och köpa på ica
vi har alltid ett lager hemma så ifall det inte är erbjudande på kokosmjölk behöver vi inte köpa det utan tar bara från det som vi har hemma
vi köper nästan enbart ekologiskt kött med röd klisterlapp dvs säga att det är nära utgångsdatumet och fryser det (samma blir då att ifall det inte finns något billigare kött kan vi bara tina nåt ur frysen)
handlar grönsaker efter säsong (vi äter inte frukt) dvs mycket kål och morötter på vintern och större urval på sommaren
vi blandar ut våra kötträtter med massor av grönsaker och bönor - t.ex köttfärssås med broccoli, morötter, bönor, riven vitkål, fryst spenat osv så kan vi få många fler matlådor på mindre kött 
plockar också massa bär på sommaren och fryser in

2
Do it yourself / SV: Vad är egentligen värt att odla själv?
« skrivet: 2 juni 2018 kl. 08:54:17 »
Vi har känt att vi vill gå mer mot självhushållning och har därför börjat odla hemma och i min pappas trädgård. Vi odlar sallad, basilika och persilja hemma med växtlampor året om vilket funkar jättebra. Sedan har vi nu till sommaren odlat tomater, zucchini, chili och paprika som vi sedan ska plantera ut samt morötter, lök, spenat, jordgubbar och sockerärtor direkt i pallar. Det mesta vi odlat är baserat på att det är dyrt i affär förutom morötter och lök vilket är lätt att odla och vår back up ifall allt annat dör ;) så vi får se vad som funkar och inte. Men att odla sallad och basilika inne är superlätt och om man sår i omgångar får man ett konstant flöde!

3
Välkommen och börja här! / SV: Säg hej och presentera dig själv!
« skrivet: 7 april 2018 kl. 23:29:54 »
Hej!

Kul med ett svenskt forum :) Jag heter Annelie och började min resa mot ekonomiskt oberoende för några månader sen tillsammans med min sambo! Känns så klockrent att jobba mot det målet då jag verkligen inte vill jobba i 38+ år till... Jag är miljövetare och drivs av att ha så lite påverkan på planeten som möjligt vilket går hand i hand med att spara pengar! Skriver om att vara miljömedveten i vardagen och kopplar det till att spara pengar på min blogg (på engelska): https://www.lowimpactlife.se/ 

Ålder:27
Civilstånd: Sambo 
Bor: Bostadsrätt i Stockholm
Jobb: kommunal tjänsteman inom miljöområdet
Barn: om några år
Ekonomiskt mål: 1. spara 50% av vår inkomst till pengamaskinen (vilket vi är nära idag - ligger på ca 47%), 2. kunna gå ner i arbetstid efter vi fått barn 3. bli ekonomiskt oberoende så snart vi kan (men målet är senast 45)
Personligt mål: att leva ett miljövänligt "low impact life" och att vara så självförsörjande vi kan

Sidor: [1]