Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - s

Sidor: [1]
1
Välkommen och börja här! / SV: Säg hej och presentera dig själv!
« skrivet: 18 mars 2021 kl. 19:49:21 »
Hej!

Mitt namn är Sandra. Jag är 30 och bor i en lägenhet tillsammans med en ett par år yngre sambo samt min snart tio år gamla kanin. Just nu arbetar jag som psykolog på heltid, men till hösten kommer jag att gå ner till halvtid.

Jag lärde mig tidigt att vara sparsam, eftersom vi inte hade så mycket pengar att röra oss med när jag var liten. När det var dags att flytta hemifrån och leva på studiebidrag gjorde jag min första budget, och fick en kick av tanken på att ser hur snålt jag skulle kunna leva! I samma veva kom jag i kontakt med frivillig enkelhet och minimalism. FIRE upptäckte jag först 2018-2019. Det var då jag började spara "på riktigt" i aktier och fonder, istället för att bara låta pengarna ligga. Förra året nådde jag min första miljon och jag satsade jag rejält på mitt sparande, investerade drygt 20 tusen i månaden.

Målet var initialt att nå ekonomisk frihet vid 40, men i skrivande stund tänker jag mer i termer av att jag vill leva här och nu och styra över större delen av min tid samtidigt som jag har en trygghet i fortsatt inkomst i form av lön.

Ska bli kul att läsa allt som detta forum har att erbjuda!

Sidor: [1]