Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - whirmz

Sidor: [1]
1
Övrigt & Off topic / SV: Dippen!
« skrivet: 5 juni 2019 kl. 13:26:12 »
Känner att det är viktigt att ha andra mål än "bara" FIRE, annars riskerar absolut denna känsla att dyka upp. Det gäller ju som sagt allt vi gör. Antingen ger vi upp för att vi inte känner att vi gör meningsfulla och tydliga framsteg eller så infinner sig samma känsla när man nått målet = "was this it?!"

Därför är det extremt viktigt att alltid justera sina mål och ha olika mål inom olika områden i våra liv. Kan man ha lika tydliga mål som de som vill nå FIRE asap (burning desire) så blir ju allt annat oväsentligt då det bara finns ett fokus:).

Så kontentan blir att alltid ha mål, automatisera och skapa de vanor du vill och fortsätt att jobba med nya mål och utmaningar = constantly be learning - constantly be earning (passivt:)).


Nu är jag helt färdig med min excelplan för växtskiftesodling och vi har inte ens hittat något hus än. ;D Känner att jag blir pepp av att få ner planer på print men sen så dippar jag när jag inte har möjlighet att genomföra allt. Kommer typ ha en hel pärm med planer/excelkalkyleringar att plocka fram när det närmar sig. haha!... Låter sjukt stört men förhoppningsvis är några på samma plan.
Helt riktigt! Tack! Det gäller att hela tiden kunna hitta sina personliga mål, stora som små!
Hittade för övrigt MMMs inlägg: https://www.mrmoneymustache.com/2012/08/16/what-it-feels-like-to-become-rich/

2
Privatekonomi / SV: Alldeles för högt matkonto varje månad
« skrivet: 5 juni 2019 kl. 13:22:46 »
Jag vill puffa upp den här tråden lite, matkostnader kommer vara ett fokusområde för oss under 2019.

Vi har haft matkostnader på över 10 000:- i månaden under 2018 (två vuxna, två barn). Vissa extrakostnader kommer vi ha pga specialkost men vi vill dels få ner kostnaden, dels (framför allt) planera bättre under 2019. Vi har inte riktigt kommit så långt i planerna ännu men har åtminstone blivit klart bättre på att ta med matlådor.

Någon annan som fokuserar på detta under 2019?

Och till whirmz - hur gick det?

Svarade i ett annat inlägg men vill även tillägga att jag har gått från att äta ute 2-3 dagar i veckan till 1 gång varannan vecka. Min sambo tar fredagspizza fortfarande men alla andra dagar har han med sig lådan. Matlådorna gör massor!!

3
Privatekonomi / SV: Alldeles för högt matkonto varje månad
« skrivet: 5 juni 2019 kl. 13:21:03 »
Hur gick det? :)

Det gick bra den månaden men sen har vi slarvat. Veckohandlingen kom i skymundan och stressen i vardagen tog över. Nu är vi på banan igen och jag skulle chansa på att vi ligger på ett snitt 4500 senaste månaderna. Så det finns utrymme för förbättring!

Det blir ju svårare när frysrensningen är klar och man måste handla mer :o

4
Övrigt & Off topic / SV: Dippen!
« skrivet: 18 december 2018 kl. 12:35:18 »
Snubblade över det här inlägget och det är verkligen så det känns ju nu.
https://efficientbadass.blogspot.com/2018/08/dippen.html?showComment=1534660375772#c5800451078789751745

Målen är satta, löken är skalad, ekonomin automatiserad och allt rullar. Det är oväntat tråkigt att bli rik.
Hur hanterar ni andra detta?

Jag tror jag kommer hantera det genom att förfina mina odlingsplaner, testa nya sorter, försöka bli mer självförsörjande. Det finns alltid fler hål att täppa till!

5
Privatekonomi / SV: Alldeles för högt matkonto varje månad
« skrivet: 18 december 2018 kl. 12:16:11 »
Vi låg också på 6-7000 i månaden. Tog tag i detta nyligen och har skrivit matlistor varje söndag, utgått från vad vi haft hemma i frysen och sen lagt till det som behövs. Nu har typ halva månaden gått och vi har handlat för drygt 1400kr, då är nästa veckas mat inräknad plus mer än hälften av julmaten. Känns helt okej som en start, får se hur långt det håller. Målet är att ligga på 3500. Vi är två vuxna och ett barn.

Låter som att målet håller utan problem för denna månaden iaf! Grymt jobbat! Genomfört en klassisk frysrensning?

Yes! Frysrensning is the shit! Fick komplettera en hel del till julhandlingen och summan ligger nu på 2400kr men nu har vi mat resten av månaden, räknar med att behöva köpa mjölk, ägg och lite grönt så 3000 är maxspärren denna månaden.

Nästa månad för jag över 3500 och så får vi göra vårt bästa! Återkopplar med resultat:-)

6
Filosofi & Personlig utveckling / SV: IDI personlighetstest/Omgiven av Idioter
« skrivet: 13 december 2018 kl. 14:04:01 »
Jag var på den föreläsningen, mest för att jag var nyfiken. Den var inte alls så bra som jag hade hoppats. Ibland känner man ju -!wow, vad coolt. Vad motiverad jag blev! vilka förändringar jag ska göra...!" osv.. Jag kände ingenting när jag gick därifrån förutom ett stort hål i plånboken. Jag tänkte seriöst på hur många aktier jag hade kunnat köpa för pengarna istället.

Kom iaf fram till att jag är röd/blå. Planerar saker, lite för mycket och är väldigt målinriktad. Om man översätter det i diagnoser skulle jag väl säga att det är en blandning av adhd och aspergers.

Kram

7
Privatekonomi / SV: Hur optimerar man föräldraledighet?
« skrivet: 13 december 2018 kl. 13:58:11 »
Hej!

Iaf när jag fick barn så fick man första året vara hemma utan att behöva plocka dagar. Har pratat med min sambo om detta och vi har planerat att (om vi får ett barn till) leva på en lön (ca 25000) i 6 månader (som start) för att spara så mycket dagar vi kan. Det är rätt skönt att kunna maxa sommarsemestern och vara lediga 8 veckor tillsammans några år :-)

8
Privatekonomi / SV: Alldeles för högt matkonto varje månad
« skrivet: 13 december 2018 kl. 13:51:49 »
Vi låg också på 6-7000 i månaden. Tog tag i detta nyligen och har skrivit matlistor varje söndag, utgått från vad vi haft hemma i frysen och sen lagt till det som behövs. Nu har typ halva månaden gått och vi har handlat för drygt 1400kr, då är nästa veckas mat inräknad plus mer än hälften av julmaten. Känns helt okej som en start, får se hur långt det håller. Målet är att ligga på 3500. Vi är två vuxna och ett barn.

9
Välkommen och börja här! / SV: Säg hej och presentera dig själv!
« skrivet: 13 december 2018 kl. 13:18:55 »
Hej!

Jag är en smygare som läst era bloggar under lång tid. Arbetar veckovis med att testa nya sätt att effektivisera vårt liv hemma för att det ska bli så ekonomiskt och minimalistiskt som möjligt. Ibland blir det asbra och ibland blir det hemskt.. Typ som när jag försökte göra egen tvål på palmolive som kändes som gammal sperma i händerna. Men man ska inte ge upp :)

Ålder: 30-ish
Civilstånd: Sambo
Bor: Hyresrätt i västsverige
Jobb: Mitt emellan arbetare och bestämmare, ni vet en sån som går på möten och planerar och grejar
Barn: Ett
Ekonomiskt mål: Under 2019 spara 15000/mån och dra ner matkostnaderna utan att rucka för mycket på kvaliten. Vara mer ute i naturen och testa nya grönsaker att odla.
Personligt mål: Börja röra på mig mer. Då jag även är en prepper så behöver kroppen vara i god form med, har inte tränat ordentligt på 10 år!

Sidor: [1]