Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Frilosofen

Sidor: [1]
1
Hjälpmedel / Vanguard Monte Carlo simulator
« skrivet: 13 mars 2019 kl. 11:56:38 »
Hittade en bra simulator för hur länge kapitalet räcker given tillgångsallokering, årliga kostnader samt tidshorisont.


https://retirementplans.vanguard.com/VGApp/pe/pubeducation/calculators/RetirementNestEggCalc.jsf

2
Hittade denna hemsidan på något vis nu i dagarna, troligtvis via earlyretirementextreme.com men vågar inte ta gift på källan. I alla fall, verkar finnas en hel del matnyttigt och den ser härligt gammal ut. Kan det vara den första hemsidan på ämnet tro?

http://www.retireearlyhomepage.com/

3
Privatekonomi / Tips Göteborg
« skrivet: 18 juli 2018 kl. 11:06:40 »
Då jag själv är baserad i rikets främsta stad Göteborg, vilket jag misstänker är fallet även för en del andra, tänkte jag att det vore trevligt att kunna utbyta tips av olika slag som gynnar oss snåljåpar. Jag tänker att alla tips, högt som lågt, passar in här.

Kan själv tipsa om en del guldkorn jag själv använder mig av regelbundet:

Heng Lih Food, Basargatan 5
Här köper jag regelbundet en del asiatiska varor, exempelvis kokosmjölk är billigare än på Willys och en del kryddor och annat finns inte i vanliga butiker. Möjligt att någon av de andra asiatiska livsmedelsbutikerna är ännu bättre (billigare) men det vet jag ärligt talat inte. Heng Lih Food ligger i princip på vägen hem från jobbet så mycket smidigt att kunna fylla ryggsäcken med x liter kokosmjölk vid behov. Dessutom mycket trevlig och hjälpsam ägare.

Landala Frukt och Grönt, Kapellplatsen
Ej att förväxla med Landala Frukthall, som förvissa också är ganska bra. Ibland lönar det sig att kolla båda för bästa möjliga pris. Men Landala Frukt och Grönt är ofta billigare, troligtvis extremt låg hyra då den är inhyrd i något som liknar en container. Finns en "Billiga Lådan" där allt kostar 5 kr, senast fyndade vi en hel påse med spetspaprikor! Som alla var nästan i toppskick. Ofta sänkt pris på varor som bör ätas inom de närmsta dagarna. Halva priset mot annars billiga Willys på en hel del varor.

4
Privatekonomi / Nyss flyttat. Ångest angående mataffär!
« skrivet: 4 juni 2018 kl. 08:46:00 »
Hej, riktigt så illa som det kanske låter är det inte. Men då vi nyss flyttat har vi nu följande val att göra:

1. Fortsätta handla på stora Willys med riktigt bra priser. Avstånd till affären är ca 2,5 km, cyklar eller går allt som oftast. Bostaden ligger ganska mycket högre än Willys så hemresan kommer bli svettig.

2. Handla på Willys Hemma, där jag märkt att priserna är lite knappt 10% högre än på stora Willys. Avstånd till affären är ca 100 m.


Då vi handlar mat för ungefär 2500 kr / månad skulle det innebära 250 kr/månaden att slappa till sig enligt alternativ 2. Är det värt det? Innan hade vi 5 km till samma Willys och då handlade jag där, men då hade vi bara en dyr liten Ica på nära avstånd så då var valet enkelt. Nu är skillnaden i pris inte så stor trots allt.

Hur hade ni gjort i min situation?

Sidor: [1]