Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Solrosen

Sidor: [1]
1
Privatekonomi / Resor - tips på poäng och rabatter i Sverige
« skrivet: 13 maj 2018 kl. 13:41:45 »
Hej!
Jag lyssnar på amerikanska poddar och där pratar de mycket om att de tjänar in poäng hos flygbolag och hotell genom att öppna nya kreditkort.
Jag har plockat upp en del idéer på hur man kan göra i Sverige här: http://www.businessclass.se/forum/.

Mitt problem är att jag inte reser i tjänsten så jag kan inte tillgodoräkna mig något där. Jag har heller inga stora utgifter i vardagen så med den låga procent som man numera får på kreditkort här i Sverige skulle det ta lång tid innan jag fick ihop nån resa.

Hur kan man se på detta utifrån ett Svenskt FIRE-perspektiv? Hur tänker ni? Hur gör ni?


2
I vissa kretsar är det ”tufft”/norm att man ska ha ont om pengar i slutet av månaden! Man ska tycka att det är tråkigt och jobbigt med ekonomi och om man alls pratar om det så är det i negativa ordalag.
Ibland kan jag känna mig som en udda fågel...

3
Övrigt & Off topic / SV: Snålmånader...
« skrivet: 15 april 2018 kl. 09:01:39 »
Hej!
Inte snålmånader direkt, men väl ”göra-slut-dagar”!
Att få en översyn på vad man har i skåp o frys, vad är påväg att bli för gammalt o måste ätas upp, vad kan kombineras och vilka inköp behöver jag göra för att komplettera det jag redan har. Något av det värsta man kan göra ekonomiskt måste ju vara stt köpa saker som man sen måste slänga innan man använt dom!
Jag har regelbundna ”göra-slut-dagar” i kök, badrum och garderob! Befriande!

Det kan ju vara ett sätt att tillfälligt minska utgifterna en kort period, men jag sätter aldrig ekonomiska mål på detta. För mig handlar det mer om att ”rensa i röran” och utmana mig själv:

- Jag undrar hur länge det jag redan har räcker?
- Hur lite kan jag köpa till för att få ihop en måltid?

Sidor: [1]