Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - ninni

Sidor: [1]
1
Privatekonomi / SV: Pension? Ålder, villkor (statlig och tjänstepension)
« skrivet: 10 februari 2019 kl. 11:19:16 »
Linnea, du skriver: "Vi har tidigare tänkt finansiera livet med privat pensionssparande och obundet sparande, tillsammans med en del av tjänstepensionen fram till vi är 65 år. Sedan börjar vi ta ut från den statliga pensionen. Nu ändras väl detta något eftersom vi inte kommer kunna ta ut statlig pension förrän senare."

Precis som mrFIRE skrev så kan man idag börja ta ut den allmänna pensionen från 61 års ålder. Denna startålder kommer att höjas successivt under de kommande åren, och som det ser ut nu så kommer man så småningom att kunna ta ut den allmänna pensionen först vid 64 års ålder. Du skriver att ni tänker börja ta ut den allmänna pensionen vid 65. Det är ju inga problem, i alla fall än så länge. Problemet för din del uppstår väl först om våra politiker får för sig att ingen ska kunna ta ut den allmänna pensionen förrän vid 66 år eller så?

Jag har hittills inte sett något om att gränsen för tidigaste uttag av tjänstepension ska flyttas uppåt, men det kan säkert också komma.

2
Investera / SV: Löneväxling
« skrivet: 19 maj 2018 kl. 20:57:59 »
Jag löneväxlar inte. Bolmeson på Rika tillsammans har sammanfattat det hela mycket bra: https://rikatillsammans.se/nej-det-ar-inte-vart-att-lonevaxla-till-ett-pensionssparande/

3
Övrigt & Off topic / SV: Snålmånader...
« skrivet: 15 april 2018 kl. 09:57:06 »
För mig som inte är en supersparare så är en snålmånad en bra "detox" av ekonomin. Jag körde Frugalwoods "Uber Frugal Month Challenge" förra sommaren, det var bra för mig.

4
Välkommen och börja här! / SV: Säg hej och presentera dig själv!
« skrivet: 13 april 2018 kl. 16:16:01 »

Flera nya användare som inte presenterat sig! Gör gärna det!  :)

Jag hör (eh... läser...) och lyder!  8)

Ålder: 54
Civilstånd: Nöjd singel
Bor: Bostadsrätt i Stockholms innerstad
Jobb: Ekonomichef
Barn: Frivilligt barnfri

Mitt mål är att inte behöva jobba så länge som staten och pensionsbolagen tycker att jag ska jobba för att få en god levnadsstandard som pensionär. Jag vill flytta till Frankrike - vilken del av landet har jag inte bestämt mig för ännu - och bara ta det lugnt, äga min egen tid. Jag är inte en supersparare, men jag satsar på att få upp sparkvoten en aning.

Sidor: [1]