Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - ninni

Sidor: [1]
1
Privatekonomi / SV: Belopp tjänstepension, vad är rimligt?
« skrivet: 10 april 2019 kl. 21:54:58 »
Jag får revidera mitt bud en smula. Jag har ju också några småslattar i form av ITP2 dvs förmånsbaserad pension, och där har man tidigare inte kunnat se något kapitalbelopp eftersom pensionen ju är en bestämd förmån, inte ett kapital. Nu har minpension.se så snällt börjat simulera kapitalbeloppen även för dessa ITP2-slantar, så jag landar på lite drygt 2,3 mille i stället för 1,9.


2
Privatekonomi / SV: Belopp tjänstepension, vad är rimligt?
« skrivet: 25 mars 2019 kl. 22:40:42 »
Det där är nog inte någon lätt fråga att svara på. Jag är 55 och har ca 1,9 mille i tjänstepensionspotten idag. Jag har ett välavlönat jobb nu, men jag började inte tjäna in till tjänstepension förrän jag var lite drygt 30, jobbade utomlands ett antal år dessförinnan, och de första åren här hemma tjänade jag inte direkt några stora slantar heller. Jag har väl någon pytteliten slant intjänad i något av "utländerna" men inte mer än några tusenlappar, så de pengarna räknar jag inte.

3
Övrigt & Off topic / SV: Camp FI 2019 - 6 juni i Stockholm
« skrivet: 16 mars 2019 kl. 14:05:18 »
Det här får mig att tänka på en t-shirt jag sett med trycket "Introverts unite! Separately! In your own homes!". Vi får väl helt enkelt se till att placera våra filtar på säkert avstånd från varandra så vi kan undvika interaktion...  ;) ;)

Skämt åsido, det skulle vara supertrevligt att träffa er. Jag känner mig visserligen lite som en "hang around", jag är 55 och långt ifrån FI så det blir inte direkt RE för mig, men jag tänker definitivt inte jobba tills jag är 67 i alla fall så kanske "re" med små bokstäver kan passa på mig? :)

4
Privatekonomi / SV: Pension? Ålder, villkor (statlig och tjänstepension)
« skrivet: 10 februari 2019 kl. 11:19:16 »
Linnea, du skriver: "Vi har tidigare tänkt finansiera livet med privat pensionssparande och obundet sparande, tillsammans med en del av tjänstepensionen fram till vi är 65 år. Sedan börjar vi ta ut från den statliga pensionen. Nu ändras väl detta något eftersom vi inte kommer kunna ta ut statlig pension förrän senare."

Precis som mrFIRE skrev så kan man idag börja ta ut den allmänna pensionen från 61 års ålder. Denna startålder kommer att höjas successivt under de kommande åren, och som det ser ut nu så kommer man så småningom att kunna ta ut den allmänna pensionen först vid 64 års ålder. Du skriver att ni tänker börja ta ut den allmänna pensionen vid 65. Det är ju inga problem, i alla fall än så länge. Problemet för din del uppstår väl först om våra politiker får för sig att ingen ska kunna ta ut den allmänna pensionen förrän vid 66 år eller så?

Jag har hittills inte sett något om att gränsen för tidigaste uttag av tjänstepension ska flyttas uppåt, men det kan säkert också komma.

5
Investera / SV: Löneväxling
« skrivet: 19 maj 2018 kl. 20:57:59 »
Jag löneväxlar inte. Bolmeson på Rika tillsammans har sammanfattat det hela mycket bra: https://rikatillsammans.se/nej-det-ar-inte-vart-att-lonevaxla-till-ett-pensionssparande/

6
Övrigt & Off topic / SV: Snålmånader...
« skrivet: 15 april 2018 kl. 09:57:06 »
För mig som inte är en supersparare så är en snålmånad en bra "detox" av ekonomin. Jag körde Frugalwoods "Uber Frugal Month Challenge" förra sommaren, det var bra för mig.

7
Välkommen och börja här! / SV: Säg hej och presentera dig själv!
« skrivet: 13 april 2018 kl. 16:16:01 »

Flera nya användare som inte presenterat sig! Gör gärna det!  :)

Jag hör (eh... läser...) och lyder!  8)

Ålder: 54
Civilstånd: Nöjd singel
Bor: Bostadsrätt i Stockholms innerstad
Jobb: Ekonomichef
Barn: Frivilligt barnfri

Mitt mål är att inte behöva jobba så länge som staten och pensionsbolagen tycker att jag ska jobba för att få en god levnadsstandard som pensionär. Jag vill flytta till Frankrike - vilken del av landet har jag inte bestämt mig för ännu - och bara ta det lugnt, äga min egen tid. Jag är inte en supersparare, men jag satsar på att få upp sparkvoten en aning.

Sidor: [1]