Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ekonomitankar

Sidor: [1] 2 3 ... 8
1
Investera / Daytradat lite
« skrivet: 2 december 2019 kl. 11:35:02 »
Jag har under november daytradat en del, fick in +40tkr i bull och bear. Sen även lite swing så totalt en riktigt bra månad.

Tänker ge mig själv lite tid för detta och hoppas att det till sist ska kunna göra att jag avvecklar bolaget mer och mer. Jag vill vara platsoberoende.


2
Information & FAQ / SV: Förbättringsförslag
« skrivet: 7 oktober 2019 kl. 13:46:55 »
Jag är ofta inne och tassar lite, men känns just nu ganska tomt. Skulle gärna hänga här mer om det var fler som uppskattade forumet

3
Övrigt & Off topic / SV: FIRE i bekantskapskretsen?
« skrivet: 21 augusti 2019 kl. 12:30:03 »
Lite både och.
Några vi umgås med lever också lite billigare, men inte snålt på något vis. Men jobbar på passiva inkomster, på att få mer frihet i arbetet så de kan vara mer i sitt hur i Spanien.

Andra vänner däremot lever upp varenda krona och lite till. Jag antydde lite att kanske behöver man inte kryssa i karibien OCH även ha en fjällenvecka varje år? Särskilt när man inte har pengar till det riktigt. De får hela tiden ta ut max i lön vad deras företag kan ge. Sparar inget.

4
Filosofi & Personlig utveckling / SV: Vad berättar ni?
« skrivet: 2 juli 2019 kl. 15:35:29 »
Allt gick fint. Mest en uppdatering vad vi gjorde, de flesta av oss hade inte setts på 28 år!
Så jag sa tradade, redovisningsfirma, gården, styrelseuppdragen. Någon stackare som jobbat sig till sjukskrivning och mådde inte så bra just nu... livet.

5
Filosofi & Personlig utveckling / Vad berättar ni?
« skrivet: 26 juni 2019 kl. 10:11:22 »
Ska idag träffa ett gäng från min gamla gymnasieklass, 28 år sedan vi gick ut!

Jag umgås med några av dem och just dessa är mitt uppe i sin karriär, jobbar massor, är chefer med 50-100 pers under sig osv. Jobbar många timmar, samtidigt som de har relativt små barn hemma. Hela deras liv bygger på scheman i excel på vem som ska köra barn till olika aktiviteter osv. Så det ska bli spännande att se hur resten av klassen utvecklats.

Vad berättar ni i såna här lägen?
Om mig, ja... bor på gård, djur, höskörd, inackorderingsstall, företaget som redovisningskonsult, tradar. Men jobbar totalt inte så mycket, mest på gården men det är mer en livsstil.
Funderar lite på hur man ska formulera sig. Prata FIRE är kanske överkurs?

6
Filosofi & Personlig utveckling / SV: Hur gick det då?
« skrivet: 17 juni 2019 kl. 15:04:55 »
Tack
exakt, jobbar mindre och stressar mindre, till lägre lön, men fyller ut med aktieutdelningar så jag har det jag behöver.

7
Filosofi & Personlig utveckling / Hur gick det då?
« skrivet: 11 juni 2019 kl. 13:16:16 »
Jag skrev ett inlägg efter semestern att jag var så trött på mina kunder. Snart dags för nästa sommarsemester så tänkte jag skulle uppdatera er lite. Men tar det i ett nytt inlägg eftersom det gamla är så jättegammalt.

Jo det har gått bra, över förväntan verkligen.
Jag sa upp några kunder och valde då såklart noga ut dem som är struliga och jobbiga, sådana jag inte ville svara i telefon när de ringde. Och det har verkligen blivit bra, nu har vi, jag och mina anställda alltså, lagom att göra. Helt perfekt. Såklart lägre omsättning men för mig totalt oviktigt hur företaget går och hur det ser ut i Allabolag.

Jag var på långresa hela januari. Inga problem alls, de anställda höll ställningarna och sen var det bara hem och börja jobba med alla bokslut och deklarationer. MEN till skillnad från tidigare år så har jag inte jobbat sena kvällar hela våren, utan kört mina vanliga dagar, och nu har jag tagit klämdagarna lediga. Känns så bra och jag är så nöjd.

Jag har också frigjort tid som jag lägger på två st styrelseuppdrag istället. Helt ideellt men roligt.

Önskar er en trevlig sommar!

8
Investera / Vilka aktier köper ni just nu?
« skrivet: 11 juni 2019 kl. 13:09:00 »
Hej
jag har lite pengar oinvesterade men vet inte riktigt vad jag ska investera dem i, några förslag som jag självklart analyserar själv? Jag blir så insnöad på "mina" aktier så tänker att det är bra att få lite nya ideer.

9
Övrigt & Off topic / SV: Camp FI 2019 - 6 juni i Stockholm
« skrivet: 23 maj 2019 kl. 10:43:04 »
Det var värst var alla här är introverta !  :) Själv tror jag att jag befinner mig nånstans i mitten. Hämtar energi i att vara själv, avskyr att stå i centrum men gillar samtidigt det sociala och i synnerhet att bjuda hem folk och ordna tillställningar.

Skönt ändå att vi har forumet där alla kan få vara anonyma och göra som dom vill!  :)

Jovisst kan jag också gilla sociala sammanhang, om jag känner människorna. Tycker det är jättejobbigt mingla med folk jag inte känner....

10
Övrigt & Off topic / SV: Att bo i sitt "hyreshus"
« skrivet: 23 maj 2019 kl. 10:41:32 »
Bra, otroligt lönsamt skattemässigt att hyra ut.
Och ett rum i källaren gör säkert att du hamnar under gränsen för skatt! Ännu bättre. ;D

11
Anställd, entreprenörskap & sidoinkomster / SV: Eget företag?
« skrivet: 11 april 2019 kl. 13:08:28 »
Det låter ju kalas!  :)

Även om jag har väldigt svårt för stämpelklockan på jobbet så innebär den också att vi kan flexa ganska frikostigt. Det gör att det emellanåt finns utrymme att pysa iväg för att fixa saker. Drömmen är ju ändå såklart att helt och hållet kunna bestämma när man jobbar eller inte. Ska fortsätt lura på hur man ska kunna starta eget i framtiden.

Jag kan verkligen tycka att stämpelklockan har fördelar, du har bevis på att du  har komptid. Ibland upplever jag det som att sk företroendetid eller liknande, där får du svårare bevisa att du verkligen har 16 timmar och alltså kan vara ledig i två klämdagar utan semester. Klockan ger svart på vitt.

12
"Det är ju ingen ide att leva snålt nu, man vet ju inte hur gammal man blir"
Sagt som en ursäkt till allt som shoppas och alla resor som görs och som förklaring till att man ska byta bil varje år.

Det enda som är säkert, är att utan pengar på kontot när pensionen kommer, så blir det rejält mycket mindre pengar att leva av varje månad. Tror ibland att folk bara tycker det är bra att skylla på något, att det liksom gör det helt logiskt att bränna vartenda öre varje månad. Blir provocerad.13
Jag saknar mig! ;D

Har du stängt din blogg?  :-\

Ja blev lite saker som hände så den kändes inte aktuell längre.

14
Do it yourself / SV: Vad är egentligen värt att odla själv?
« skrivet: 8 april 2019 kl. 11:40:47 »
Jag har odlat tomater, chili, basilika, timjan etc på balkongen med relativt god (biologisk) framgång. Emellanåt är det givetvis rätt charmigt att ha lite grönska på balkongen, pyssla och vattna lite... Men jag har ändå landat ut i att hålla detta till ett minimum då det under högsommaren i princip behöver vattnas varje dag om det är soligt ute, och det blir ju bara ännu en sak på "att-göra-listan" att behöva ta hänsyn till... Att låta det begränsa mitt umgänge eller resande framstår än mer galet när jag konstaterar att alternativkostnaden för att köpa motsvarande den skörd jag fått på ICA är typ 100 kr.

Jag har ett par kaktusar i söderläge...  ;D

Jag hade samma "problem" att jag bara adderade en sak till listan över allt jag ska göra, inte så mycket frihet i det, men i somras installerade jag droppbevattning som styrs av solcell. Jag fyller en tunna med sjövatten och så sköter det sig självt. Räcker jättebra med att vattna krukor vid entren osv.

15
Privatekonomi / SV: Belopp tjänstepension, vad är rimligt?
« skrivet: 8 april 2019 kl. 09:39:48 »
45 år och 314 tkr i tjänstepension. Några år utan tjänstepension sätter spår.

Sidor: [1] 2 3 ... 8